De befaamde winterrit van 28 dec 2010

Vandaag 5 jaar geleden vertrok er een konvooi LRL’ers richting de ardennen. Het had goed gesneeuwd en dus was dat het moment om daarvan te profiteren.

We hadden afgesproken bij Jaap om er een mooie rit te gaan doen. Mijn defender was net hersteld van mijn accident en dit was dus de eerste lange rit na 1,5 maand herstelwerken er aan.
Maar eerst gingen we ons opwarmen aan de spekstoof met een koffie en gebak en natuurlijk de defenders nog eens controleren om dan de mooie winterrit te starten over de veldwegen.

Eenmaal aangekomen daar wees Peter L. mij er op dat er iets mis was met mijn voorwielen. Ze stonden wat scheef.
Het bleken de schroeven van de swivelball naar het ashuis. Deze stonden los waardoor de swivel bol onder niet helemaal tegen het ashuis aan stond en de wielen dus bovenaan meer naar binnen stonden. Gelukkig was er genoeg materiaal om deze vast te zetten. Nadien heb ik dit ook opgelost door ze met locktite vast te zetten.

De rit begon en we reden allen achter Jaap aan. De veldwegen waren nog onaangeroerd door de landbouwers. We stelden ons hier geen vragen bij maar al snel konden we onze conclusie zelf wel trekken waarom dit was.

Er was geen enkele landbouwer die er zich aan waagde om namelijk die wegen met zulk een sneeuwval te trotseren. Blijkbaar waren zij net iets slimmer als wij.
In totaal hadden we 400 tot 500 meter veldweg gereden over een hele namiddag. Elke 3 tot 5 meter nieuw terrein dat we wonnen konden we schuppen en defenders lostrekken. De sneeuw stond tot aan knie hoogte, de foto’s spreken voor zich.

Maar het was een geslaagde dag, iedereen had plezier. Sneeuw was er met overvloed en we hebben dan ook de dag afgesloten met lekker eten voor we weer naar huis zijn vertrokken.

Pieterjan Oudebrouckx

No Replies to "De befaamde winterrit van 28 dec 2010"