Marsoupe 2016

Do. 8 september

In de vroege namiddag begeven 2 convooien zich vanuit Limburg naar Marsoupe. Het langzame convooi met caravans, een tent en een niet-turbo-aangedreven ninety komen na een rit van meer dan 300km als eerste aan in Marsoupe. Het snellere (ahum) convooi aperitieft eerst op de carpool in Diepenbeek alvorens hun weg  naar Marsoupe aan te vatten.

Als we ’s avonds aankomen zijn de kampeerders reeds geïnstalleerd en staat hun potje voor het avondmaal reeds te pruttelen. Wij hebben een diner besteld en worden rijkelijk verwend door Dolf. De taart als afsluiter zullen we ons nog lang herinneren.

Na het eten begeven we ons naar de 4×4-zaal waar we samen rond de open kachel een gezellige avond beleven.

0102 

Vr. 9 september

Naar aloude LRL-gewoonte wordt er een ontbijt met spek en eieren voorzien. Rond 10u starten we de wagens en beginnen aan een mooie roadbook richting Douamont. Wij hebben deze roadbook vorig jaar ook gereden, maar kunnen nog steeds genieten van het gevarieerde landschap, uitgestrekte landwegen en mooie bospaden. De zon is ook van de partij zodat er heel wat stof wordt vergaard. We bezoeken terug het indrukwekkende fort van Génicourt waar we onze picknick nuttigen onder een stralende zon.

10 11

‘s Namiddags vervolgen we onze roadbook en passeren heel wat restanten en aandenkens aan de eerste wereldoorlog met apotheose de site rond Douamont. Hier bezoeken we een oud fort, het ossuarium van Douamont waar de we groepsfoto nemen en natuurlijk het plaatselijke terrasje waar we de roadbook afsluiten.

12 13

‘s Avonds steken we de BBQ aan en maken er weerom een leuke avond van rond het vuur van de kachel. Patrick heeft ondertussen ook onze groep vervoegd.

 

Za. 10 september

Na het ontbijt (met natuurlijk …. spek en eieren) nemen we afscheid van Danny en Anja en begeven we ons op het heuvelachtige terrein. De Range rover en Discovery laten ook zien dat ze terreinvaardig zijn, maar wegens slecht schoeisel (range) en een haperende tractiecontrole slaan zij de technische stukken en hellingen over. Tijdens een tweede ronde op het parcours breekt het plaatje, wat de veer aan de achterzijde vasthoudt, af waardoor de veer uit de schotel ligt en een harde knal veroorzaakt. Met wat bush-mecanics wordt het euvel opgelost zodat we de dag kunnen voortzetten. Ook José moet op zijn wagen hetzelfde plaatje terug plooien.

20 21 22 23 24 25 26

In de late namiddag beslissen we om een rit in de omgeving te maken. We combineren 2 roadbooks zodat we aan het domein kunnen starten en aankomen aan het monument van Montsec. Vandaar uit hebben we een mooi zicht op de omgeving en op het meer van Madine. Dit meer en het aanhoudende warme weer drijven ons hier naar toe. We vinden een mooi plekje waar het rustig is ten midden van de mooie ongerepte natuur. Het verkoelende water nodigt enkelen uit om pootje te gaan baden. Jan gooit zijn vislijn uit, maar vangt jammer genoeg geen lekkere forel voor de BBQ zodat we ‘s avonds allen genieten van een pasta-maaltijd.

27 28 29

Zo. 11 september

‘s Morgens ontwaken we weer met een stralende zon. Na het ontbijt en het voldoen van de financiële verplichtingen vertrekken de caravans reeds richting thuis. 4 wagens vatten nog een deel van een roadbook richting thuis aan. We beginnen offroad vanaf het Domaine de Marsoupe en gaan geleidelijk offroad richting thuis. Onderweg passeren we opnieuw enkele monumenten en een mooie vervallen abdij. Enkele uren later is de roadbook gedaan. We maken onderweg nog een tussenstop aan een eettent zodat we de terugreis van een 3-tal uren makkelijk aankunnen.

30

Het was net als vorig jaar weer een leuk weekend met enkele andere deelnemers. Zelf hebben we ook weer nieuwe ontdekkingen gedaan en hopen we dat we hier nog eens kunnen terugkeren in dezelfde ambiance als de voorbije 2 passages.

31

Bedankt aan José, Heidy, Danny, Anja, Marty, Jan, Erik, Tony, Mattia, Lucca, Patrick en Krista voor het toffe gezelschap.

Jos

5 Replies to "Marsoupe 2016"


Got something to say?