Hard to soft top

Na lang twijfelen is er 2 maanden geleden beslist op uiteindelijk de ombouw te doen van Hard naar soft top. Niet met de bedoeling dit permanent te doen, de hart top is dan ook niet verkocht maar opgeslagen.

Ik wilde al langere tijd een soft top, omdat dit toch nog meer charmes geeft aan een defender.  Dan wel natuurlijk een canvas versie en geen moderne pvc versie.
Na vragen en zoeken wist ik ook dat de PVC versie ook veel meer lawaai maakte tijdens het rijden. (lichter stof)

via andere forums en verkoopsites vond ik dan de soft top, het buizenframe en de gordelbaar en de klep. Vooral de gordel baar was het meest lastig om info rond te vinden. Gezien het 3de punt van de gordels op de hard top hangen moest hier een alternatief voor komen. Op sommige modellen zit dit vast op een rolbaar voor militaire defenders/90 maar er waren ook ander mogelijkheden. Hoe het origineel gedaan word weet ik eigenlijk nog steeds niet. Na 6 uur rijden op en af heb ik dan toch uiteindelijk alle onderdelen bij elkaar gekregen.

Het plaatsen ging redelijk vlot na een halve dag en 1 schroef over draaien was de hard top helemaal gedemonteerd door 1 persoon. en tegen de avond stond de soft top er op.

Het resultaat mag er zijn. ben er supper content van en zal wel zien het het rijd comfort is naar de winter toe. Maar tot nu toe valt het allemaal heel goed mee. Ik rijd nu al 2 maanden zo en het is goed te doen. Ook het lawaai valt heel goed mee, het is eigenlijk niet veel luider als met de hard top. Enkel als ik ingehaald word is het een beetje aanpassen omdat je dan kort veel lawaai langs achter hebt.

Enkel de scharnier punten van de koferklep moet ik nog kopen. Nu hangt hij enkel in de sluitingen vast van de klep.

Enigste wat ik moet opmerken is dat na een maand ik pas merkte waarom de defender zoveel meer sprong en harder geveerd was. Mijn materiaal had ik eruit gehaald voor diefstal te voorkomen. en de hard top + reserve wiel waren eruit weg. Tot gevolg had ik achter gemakkelijk 50 kg minder gewicht. Waardoor hij redelijk hard geveerd leek.

Een bijkomend voordeel is dat door mijn dakraam de soft top nu zelfs meer waterdicht is tov de hard top.

2015-09-07 12.15.242015-09-07 14.16.022015-09-08 16.43.242015-09-09 15.45.22

groetjes PJ

No Replies to "Hard to soft top"