Defender Celebration Day LROCB

Defendercelebrationday

Naar aanleiding van het stopzetten van de productie van de Defender heeft LROCB een mooi evenement klaargestoomd, het tekenen van een defender met defenders en series op het strand van Oostduinkerke. Een delegatie LRL-leden mag daar natuurlijk niet ontbreken en we verzamelen om 6u30 op de carpoolparking van Lummen.

Nabij het strand groeit onze colonne van 5 wagens met enkele tientallen defenders. Nog snel inschrijven en een sticker plakken zodat we ons met een kinderlijk enthousiasme op het strand kunnen gaan amuseren.

oostduinkerke-01 oostduinkerke-02 oostduinkerke-03 oostduinkerke-04 oostduinkerke-05

Het strand is breed en we kunnen een 4-tal km tot aan de tekening rijden. Niet alleen op het strand want we wagen ons ook een stukje in zee. Het rijden op een open strand is een speciale belevenis en het water van de plassen spat soms hoog op. De plassen kunnen ook verrassend diep zijn.

oostduinkerke-06

oostduinkerke-09

Wat verder staan er reeds een 200-tal defenders opgesteld. Wij worden naar onze plaats in de tekening begeleid en vormen een deel van het voorwiel. Al die defenders moeten daarna natuurlijk van dichtbij geïnspecteerd worden en we komen nog enkele bekende gezichten tegen. Vanop de top van de duinen krijgen we reeds een mooi overzicht van de tekening.

oostduinkerke-07

Ondertussen wachten we op de helikopter die er nog steeds niet was om de foto’s te nemen. De grote kinderen halen een schop boven om in de zand te spelen. Wordt Peter&Christel hun defender nu uit gegraven of in gegraven ???

oostduinkerke-08

Al de deelnemers verzamelen in het reservewiel van de getekende defender. We wachten op de helikopter… Nog steeds niets… We worden aangemaand om ons terug naar de wagens te begeven omdat de vloed sterk aan het opzetten is. Enkele wagens zijn reeds vertrokken als we de helikopter over de duinen zien vliegen, oef, net op tijd. Tevreden dat de foto’s toch genomen zijn haasten we ons in colonne naar een feestzaal waar er nog een consumptie en een T-shirt op ons liggen te wachten waarna we tevreden de terugweg naar Limburg aanvatten.

oostduinkerke-10

3 Replies to "Defender Celebration Day LROCB"


Got something to say?